Gaspatxo

Gaspatxo

Aquesta és una recepta contra la calor i molt refrescant, i ara a l'estiu és perfecte per fer-nos passar la set. Per tant, apuntem els ingredients i les quantitats, i...comencem!





Primer de tot cal dir que és important respectar la proporció de les hortalisses que hi posem...aquest n'és el secret.

Ingredients

120 g de pebrot verd (l’italià allargat)
45 g de pebrot vermell
500 g de tomàquet madur
16 g de sal
1 dent d’all
150 g de cogombre
320 ml d’aigua mineral
40 ml de vinagre
130 ml d’oli d’oliva
80 g de molla de pa sec
20 g de ceba


Procediment

Triturem tots els ingredients amb la batedora o robot i qui vulgui ho pot passar per un colador xinès per donar-li una textura molt més fina.
El servirem ben fred amb trossets de pa fregit, pebrot, cogombre, ceba i tomàquet, perquè el comensal s'ho pugui servir al seu gust.

Truc!: per tal que quan ho deixem reposar no quedin els ingredients a dalt de tot i la resta a baix, o sigui, que no quedi ben lligat, jo agafo l'all, el vinagre, l'oli d'oliva i la molla de pa sec remullat i ho trituro tot fins a obtenir una pasta fina, i ho vaig afegint poc a poc a les hortalisses mentres les vaig triturant amb la batedora (igual com si féssim all i oli a ma mentres afegim poc a poc l'oli).




BON PROFIT! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada