Carpaccio de tomàquet, parmesà i salsa pesto


                               





Aquesta amanida de tomàquets és un aperitiu tradicional típicament italià.

Ingredients per a 4 persones:

6 tomàquets grans
1 cunya de parmesà
2 grans d'all
15 grams d'alfàbrega fresca
40 grams de pinyons
125 grams d'oli d'oliva
sal i pebre negre
tomàquets xerry per decorar










Preparació:

Per a preparar el carpaccio hem d'utilitzar un ganivet afilat o una mandolina. Netegem molt bé els tomàquets, els tallem i els col.loquem en un plat a part. Tallem unes làmines molt fines de parmesà amb un pelapatates i també reservem en un plat a part. Vigilem amb la sal, ja que el parmesà és de gust fort i força salat. En un morter hi piquem l'alfàbrega, l'all, els pinyons i 50 grams de parmesà (no ha d'estar molt picat així hi trobarem trocets). Hi agreguem sal i pebre al gust i per últim barregem amb oli d'oliva.
Col.loquem les làmines de tomàquet al plat, a sobre hi posem la salsa pesto i les làmines de parmesà, decorem amb un parell de tomàquets xerry i la resta de salsa pesto la posem en un bol per si algú se n'hi vol posar més. Servim a temperatura ambient.


BON PROFIT!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada