Vinagreta de coriandre


Coriandre


El coriandre o celiandre (Coriandrum sativum), és una espècie de planta conreada de la família apiàcia. També coneguda vulgarment en català occidental com saliàndria.
Originari de la zona que va del sud-oest d'Asia fins el Àfrica del Nord, és un condiment d'ús comú a la cuina mediterrània, índia, llatinoamericana, xinesa i del sud-est asiàtic
La planta té una olor intensa, els fruits també són aromàtics, amb una olor per ventura més suau.
És una herbàcia anual de fins a 50 cm d'alt. Les fulles no tenen pilositat i presenten una morfologia variable ja que són més menudes a la part de dalt. Les flors s'agrupen en petites umbel·les i els fruits són globulars de 3 a 5 mm de diàmetre.
El conreu és molt senzill, és fa a través de les llavors sembrades a la primavera o la tardor. La planta s'adapta a climes càlids i freds i no necessita gaire aigua.
Es poden menjar les fulles però habitualment només s'usen els fruits que és un dels ingredients del curry a més d'algunes salsitxes alemanyes, cerveses belgues, pans especials, la Coca-cola ( probablement ), etc.

Vinagreta de coriandre
Ingredients per 6 persones

2 ramets de coriandre 
-1 tasseta de vinagre 
-1 cullerada de sucre 
-1 gra d'all 
-1 cullerada de mostassa 
-80 ccs d'oli 

Procediment
Rentar les branquetes de coriandre tallant-li només les arrels. Peleu l'all i afegir-lo dins d'un got per triturar tots els ingredients. Un cop ja triturat, afegir sal al gust. Pot ser usada amb qualsevol classe d'amanida verda.
També es pot fer la vinagreta amb el coriandre sec, com he fet jo.
Que vagi de gust!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada