Despertar al riu TerLa Plana de Vic emboirada des de Cantonigros
Una mar de núvols davalla fins a tocar terra. Redefineix el paisatge, en canvia els colors i les formes quan s’acosta l’hivern. Ho saben bé els habitants del cor d’Osona, l’àrea de la península Ibèrica amb més dies de boira a l’any: uns cent de mitjana. Quan l’aire fred de les parts més altes descendeix i s’estanca a la plana enclotada, el vapor d’aigua es condensa en gotes microscòpiques. Si a més a més la pressió atmosfèrica és alta, el fenomen arriba a durar unes quantes setmanes i poden esdevenir-se glaçades.


Bonic paisatge des de Cantonigros, població que, entre d'altres, integra el Collsacabra o Cabrerès , altiplà integrat a la serralada Transversal, alçat per característics cingles (Tavertetel Farl'Avenc...) dibuixats per l'erosió del Ter i formats per materials sedimentaris. La màxima altitud del Collsacabra es troba a la serra de Cabrera (1307,7 metres)[1] que, juntament amb l'altiplà d'Aiats i les muntanyes del Montcau i el Puig d'en Bach, dibuixa un perfil característic fàcilment identificable des de la plana.


Us recomano que feu una ullada a   http://serraladatransversal.blogspot.com/ on hi podreu veure boniques fotografies de la zona i articles que ens conviden a reflexoniar... 
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada